torsdag 27 oktober 2011

Galen i tapeter!

Letar efter en mustig tapet till sovrummet där även de inbyggda garderoberna ska tapetseras. Taket är ett snedtak och kommer upp i 3.10 m där det är som högst. Inga fondväggar utan alla väggar ska tapetseras, så det kommer bli tapetrikt och med en mustig tapet som tar sin plats måste den kännas helrätt, en bra tid framöver. Här är några som jag gillar. Just nu känns från första bilden nr 1 från Marvic Textiles (men med brun bakgrund, inte blå) och från andra bilden nr 2 från Osborne & Little, de som ligger mig varmast om hjärtat just nu. 

Alla dessa har jag hittat på Tapetorama.

Tänk snart är det höstlov, vad ska ni göra där ute? Vi jobbar. Men barnen får vara halva veckan hos mormor&morfar i Sundbyholm och resterande dagar med farmor&farfar på Öland.

1. Toile Cornelia Charcoal från Marvic Textiles, 695 kr/rulle.

2. Richmond Park Green  från Zoffany, 750 kr/rulle.
3. Summer Palace 02 från Osborne & Little, 1 235 kr/rulle.
4. Les Vues De Paris Charcoal från Marvic Textiles, 1 095 kr/rulle.

1. Jagmandir 02 från Osborne & Little, 875 kr/rulle.
2. Ginevra Chartreuse/Cool Gold/Black från Osborne & Little, 790 kr/rulle.
3. Hunting Scenes från Lewis & Wood, 795 kr/rulle.
4. Linneo från Gaston y Daniela, 880 kr/rulle.

7 kommentarer:

 1. Det ser ut att bli ett svårt val det där, massor av fina tapeter!

  Jag letar efter något till en av väggarna i köket i sta'n(den enda som inte är täckt av skåp...). Eller så målar jag.

  Höstlov i Sundbyholm minsann, det är jättefint där! Det ligger inte så långt ifrån där vi har stugan (utanför Torshälla vid Mälaren). Inget extra ledigt här heller, bara att jobba på.

  Lycka till med tapetvalet. Imponerad av takhöjden förresten!

  SvaraRadera
 2. Nämen, vad kul! Det är så fint där, bortåt Mälarbaden, Roxnäs, Mälby och ställena runt omkring. Själv är jag Torshälla-tjej, bodde där mina första 20 år. Nu bor föräldrarna inte kvar där utan har flyttat ut till Sundbyholm där jag har spenderat alla mina somrar.

  Tips är att måla väggen svart! Vi målade hela vårt matrum som går ihop med köket helt i svart och det är så fint så jag vet inte vad. Man får tänka på olika slags belysning bara. Vi har två stora lampor över köksbordet, samt en ljusslinga i ena hörnet. Snart ska några fler lampor upp. Men tapet är ju å andra sidan alltid snyggt. :)

  Vi pratar fortfarande om den där tortellinigratängen. Nästa gång ska vi ta i lite ajvar också. Tack för bra recept. Snart tar vi rulladerna.
  Katarina

  SvaraRadera
 3. Snacka om mönster explosion ! Jag är inte så blå i min smak och faller istället för det brun, svart, röda och guldfärgerna.
  Du som är queen of mönsteranpassning ger oss nu en cliffhanger som heter duga .Spännande att se vad som tillslut fastnar på väggen.
  Jag önskade att jag fick fritt spelrum i mitt hem när det gäller inredning. Sambon min är tyvärr en inrednings analfabet!

  Kul också att få höra era tankar om julhetsen . Så roligt att ni finns , du och Lotta !

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hej Carina! Jo det är väl lite så här hemma också, men han litar på att det blir en fin helhet till slut. Blir det helt fel får jag köpa burkar med vit färg, men det har inte hänt hittills. Många färg- och mönsterexplosioner har han varit med om. hehe
  Kram och sov gott!
  Katarina

  SvaraRadera
 5. Jag älskar också tapeter. Men eftersom jag är "våg" och vi är kända för att vela, så har jag lite ångest när jag ska välja. Jag tycker det finns så många fina tapeter.

  Tänk att få bo i ett slott med hundra rum. Då kan man går tapetcrazy, man slipper välja bort något ;-)

  SvaraRadera
 6. Katarina! Torshälla är min sommarstad och har varit se'n nioårsåldern då mamma och pappa köpte sommarstugan i Ängsholmen. Det är där vi håller till på helger och de flesta lediga stunder!

  Torshällas gamla del är som Trosa, jättefint med alla gamla söta hus. Med ån, Tors bockar, Holmberget, kyrkan och så förstås konditori Amarant, sedan ett tag i nya fina lokaler. Var ofta förbi Åsa Brandts glasbruk men nu är ju det borta. En del nytt händer faktiskt i den lilla staden. Det finns en inredningsbutik som heter något med Julia, precis innan ån som jag inte har kollat in ännu men ska.

  Antar att du gick på Göksten i grundskolan då? Vad blev det se'n? Jag gick på Rekarne...

  Ja, det är lite lustigt att världen är så liten och jag tycker också att det är kul att man kan hitta så trevliga och roliga människor i det här forumet!

  Riktigt skoj att ni gillade gratängen. Ajvar blir nog jättegott att ha med. Lycka till med rulladerna och trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Ah, Ängsholmen! Där har jag varit många gånger, verkligen charmigt. Jo jag gick de sex första åren i Kyrkskolan i Gamla Torshälla och guppade runt på kullerstensgatorna med cykeln. Sen Göksten, därefter S:t Eskil.

  Och Åsa Brandts son Max umgicks jag med under gymnasietiden, jättesynd att deras fik på Kullabacken inte längre finns kvar. Torshällas lilla stolthet och perfekt utflyktsmål.

  Nu finns ett charmigt fik ute vid Vallby, har du varit där?
  http://maryscafe.se/marys/
  Katarina

  SvaraRadera