onsdag 27 april 2011

Påsk på Öland


Vi for ner till Öland för att fira påsk. Vad vi redan innan kände till var att delar av ladan förstördes under vintern. Öland fick betydligt mer snö än vad vi fick i Stockholmsområdet och ladan där vi brukar ha fester, som sitter ihop med den nybyggda delen där vi bor, mäktade inte med den tunga snön. Det såg ut som ett svajande korthus när vi kom ner. Men när vi åkte hem såg det faktiskt ganska ok ut. Bysnickaren hjälpte oss att lyfta delar av taket, resterande får han och hans byggkillar bygga nytt. Nedan, innan vi lyfte taket.


Oj, oj, oj.
Sen påskades det med kusiner och grannar. 
En fundersam påskfirare. Min fina kille.
Även dottern ser fundersam ut, men jag tyckte bilden på henne var så fin. Hennes gosedjur "Suddet" har hon haft i fyra år nu och ser fortfarande sprillans ny ut. Hon hanteras mycket varsamt. 
Ibland är det långt mellan gårdarna. Men vad gör man inte för lite godis?

Och förstås. När vägen tar slut hamnar man hos Kalle och hans kossor, lamm, får, höns, hästar och en massa katter. Uppskattat var att mata lammen varje morgon och kväll.

Hej då Öland, ses till sommaren.

1 kommentar:

  1. Underbar plats för barnen att få tillbringa sin lediga tid på . Och så fina de var när de påskade runt !. Hoppas att allt tillslut blir bra med ladans tak .

    Carina

    SvaraRadera