lördag 16 april 2011

Knockad...av dammsugaren

Jepp. Det är sant. I veckan blev jag knockad. Av dammsugaren. Det går att skratta. Kollegorna har skrattat hela veckan. Jag förstår ironin. Så här gick det till. Jag arbetar hemifrån på onsdagar. Klockan är straxt före 8 på morgonen. Jag hade brått och kastade in dammsugaren i städskrubben. Det faller en flaska inne i skrubben som jag försöker att ta i fallet, samtidigt som dammsugarmunstycket lossnar från slangen och när jag snabbt böjer mig ner för att fånga flaskan hamnar det hårda runda dammsugarmunstycket rakt på mitt högra öga. Det blixtrar. Jag sätter mig på toaletten. (Närmast möjliga stol). Tänker att det här hinner jag inte med. Blött. Blodet rinner ner över mina händer. Tittar i spegeln och ser att det är ögonbrynet som blöder, inte så stort, ca tre cm långt jack och jag kan stoppa flödet snabbt. Det svullnar. I det här läget ringer jag jobbet och berättar om eländet. Med en isglass tryckt mot ögat. Det skrattas, men jag anar också medlidande. Ringer vårdcentralen som hänvisar till ögonsjukhuset. Taxi. Akuten på Ögonsjukhuset på Kungsholmen. Minst 30 personer före mig. Jag kommer in före dem. Mindre skada på hornhinnan som kommer att läka. Fick en del kommentarer från läkare och sjuksköterskor "Jaha, så du städade imorse", "Det här är ett tecken, nu får du sluta att städa".
Jag kommer att ta dem på ordet. Slutstädat. Gula Voltan ska banne mig ut.

(Mår nu prima. De tejpade ihop ögonbrynet på akuten och jag har varit blå och svullen i några dagar men idag känns allt som vanligt igen).
...och dammråttorna dansar på bordet...

1 kommentar:

  1. Stackare vilken otur!!. Med en isglass på pannan ser jag mamma Mu framför mig fast hon hade ju ett upptinat spenat paket.
    Men ni två mammor verkade ha samma otur . Det bästa med era olyckor är väl att det i slutändan blev det en bra bok för de små och ett kul läsvärt inlägg på bloggen .Och sist men inte minst någon månad eller så med totalt städförbud för mamman i huset!

    Kul att du uppskattade ironin på blogg presentationen ..utan humor och ironi så mycket tristare livet skulle va!

    Carina Skridskoänkan som glömt logga in!

    SvaraRadera