torsdag 3 november 2011

Ett litet cottage

När jag inte tittar på Parneviks hus i Jupiter så kan jag ibland leta hus i England. Bara av ren nyfikenhet, att det är möjligt. Jag kan tänka mig det här any day. Ligger i Rock, Cornwall. Sitta där på baksidan med en stor kopp kaffe på lördagsmorgonen, titta på båtarna som far förbi, lyssna på fiskmåsarna. Hemmet där bakom mig där jag sitter är inrett ungefär så här.

Ja så kan man ju hålla på och drömma en dag som den här när Sverige visar sig från sin mest gråtrista sida och när man lider av separationsångest. Barnen kom hem på en snabbvisit igår och är nu i vilken sekund som helst nedbäddade i sina sängar nere på Öland. 
Nu vill jag ha snö och -15. Eller +25. 

3 kommentarer:

 1. Ja, vem släckte lampan och drog ner rullgardinen? Eller var det de sista glödlamporna i form av de brinnande löven som nu har trillat av träden för gott den här hösten?

  Lustigt, flera på jobbet sa samma sak om vädret att nu blev det riktigt jäkligt. Hittills under hösten har jag inte hört den vanliga klagan på vädret så här års. Men sen visade sig november månad som man känner igen den :-(

  England är verkligen vackert, brukar titta på "En plats på landet" och när solen skiner och alla cottages ligger vid havet eller i makalösa dalar blir jag lite förundrad över att jag inte har fattat så mycket fint det finns där.

  Dream on :-)

  SvaraRadera
 2. Får jag komma och hälsa på i Cornwall ; ) Ser riktigt härligt ut, jag kom och tänka på när min kompis i LA sa att hon nog aldrig ens hade en jacka med sig, möjligtvis en kofta - året om!
  Må så gott,
  Malin

  SvaraRadera
 3. Lotta: Ja precis, vad hände? Idag var ju en, om möjligt, ännu gråare dag. Men fint var det att åka på Västerbron idag och se Stockholms siluett i detta grådis. Men vi fick ändå en ganska lång och fin höst i år, eller hur. Bortåt fyra veckor av de finfina färggranna löven som lyste upp vår tillvaro.
  Ja "En plats på landet", har nyligen upptäckt det, lovely indeed.

  Hej Malin: Ja du kan få köpa grannhuset så kan vi byta plantor med varann. :)
  Å ingen jacka. Alls. Kan inte ens beskriva hur mycket jag vill bo på så sätt, värme, året om. Tills dess. Bygga bastu i källaren.

  kram från Katarina

  SvaraRadera