tisdag 29 november 2011

Lite ljus i mörkret

Det e mycket nu och december har inte ens börjat. För att hålla huvudet över vattenytan sticker jag ner det i sanden. När det är för många delar som det ska fokuseras på, fasta deadlines, mycket krav, prestera. Då drar jag mig lite tillbaka ifrån allt utom familjen och lyssnar med ett öra, engagerar mig måttligt i allt det övriga som kan vänta lite.

D och jag har samåkt till jobbet i fem år. Nu gör vi inte det. Usch vad jag saknar honom. Allt som kunde diskuteras och planeras. Som vi har skrattat om morgnarna. Gapskrattat. Och skrikit. Åt idiotiska omkörningar (av andra - ofta herr Q7, miss Mazda och BMW-killen som är väldigt sena, tydligen, till morgonmötet) och kvinnor som sminkar sig på väg till jobbet, i kanske 30 km i timmen. WTF! (What The Fuck, Lotta). Det GÅR inte! Så har vi lyssnat på Mix Megapol. Varje morgon. Kom tillbaka Adam. Eller hur? Trots att Hans är riktigt bra. De kan ju vara fyra. The more the merrier.

Visar lite ljusstakar, som man inte kan få för många av. Precis som med puffar, brickor och kuddar.

 1.   Ljusstake från Georg Jensen, 859 kr. Royal Design.
 2.   Hos Par Courrier hittar man denna ljusbricka med hela 13 ljus. Bra vid strömavbrott. 379 kr.
 3.   The More The Merrier, heter denna snygging från MUUTO. Just nu 674 kr. Ord. pris 749 kr, Länna Möbler.
 4.   Den här ljusstaken i gjutjärn kan bara Myiittala-medlemmar köpa än så länge, för 699 kr, men till våren släpps den fri till folket.

6 kommentarer:

 1. Här hemma får vi nog boka en tid för ett möte snart, så man hinner gå igenom lite grejer, nu är vi knappt hemma samtidigt i vaket tillstånd! Samåkning vore inte så dumt, men funkar inte för oss.
  Fina ljusstakar allihopa!! Kanske skulle plocka fram gamla stumpastaken.
  Ha det fint där nere i sanden, hoppas det lugnar ner sig snart!
  Kram Anna-Karin

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det låter att ni har kunnat samåka så länge! Hemma hos mig kommer pratet när det egentligen är dags att släcka lampan och sova - det kan bli riktigt sent ibland :-)

  Tack för ännu en snabbkurs, jag hopplösa människa som inte har lyckats snappa upp alla dessa förkortningar. WTF har jag sett och anat vad det betyder, nu när det är bekräftat så förstår jag många inlägg och kommentarer bättre :-)

  Bättre fly än illa fäkta - självbevarelsedrift kan det också heta när man stoppar huvudet i sanden. Tids nog orkar man titta upp igen och oftast har inte världen gått under, då heller.

  Kram!

  PS
  Nr 3 och 4 gillar jag bäst!

  SvaraRadera
 3. Saknar också Adam : ) Och vad tråkigt med samåkningen, alltid skönt att hitta nån man funkar med och 5 år är ju en jättelång tid! Tack för tips om ljusstakar, Iittala är verkligen snygg, letar efter en vit själv, den gamla åkte i golvet häromdan men hjälp vad svårt att hitta med plats för mossa och fejksvampar, obs mkt viktigt med svamparna annars har jag två tårögda barn : ) Ha en skön fredag,
  Malin

  SvaraRadera
 4. Hej Anna-Karin! Ja nu lär det bli att boka in tid för planering. Det var så bra att i bilen kunna påminna och boka in vem som gör vad.
  Ja, kan tänka att jag drar upp huvudet någon gång i slutet av februari då det lugnar sig lite jobbmässigt för mig.
  Hej från Katarina

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta!
  Är allt bra med dig? Läggdags är också en tid då vi brukar få planera in de kommande dagarna.
  Ja huvudet är fortfarande djupt nere i sanden, ett tag till.
  Hahaha..får du många WTF i dina kommentarer? ;)
  kramkram Katarina

  SvaraRadera
 6. Hej Malin! Ja fem år är lång tid och man får vara glad att det varade så länge ändå. Vi har lämnat barnen ihop och sen åkt iväg till jobbet. Väldigt mysigt och skönt.

  Vit ljusstake där man kan lägga mossa och fejksvampar runt om, hm, vet inte riktigt var man kan hitta en sån. Jag har en sådan gömd i en låda i källaren men det är ju inte till någon hjälp alls. Har för mig att jag hittade min på Granit, men för många år sen. Kanske Cervera?
  Skön andra advent till dig!
  Katarina

  SvaraRadera