söndag 27 november 2011

Årets första advent


Idag är det söndag, första advent och sonen och jag plockar upp lite julpynt. Planen var att åka till Trosa och titta i mysiga affärer och se deras fina julmarknad. Men det blåser och regnar. Vi hoppar idag och inväntar andra och tredje advent för att se om vädret blir bättre. Även om det inte är julmarknad just då så ligger ju affärerna kvar. Vi är hemma och skrotar runt istället. 

Jag har manglat i en timma. Gillar den lilla mangeln och att det är så monotont att tankarna vandrar från kalasplanering, julklappar och en massa annat till absolut ingenting alls. Från källarfönstret vid mangeln stod jag länge och tittade på fåglarna i den stora lönnen. Såg flera hackspettar och en gröngöling och alla dessa blåmesar, så otroligt fina de är.
Dagens tips! Skaffa en mangel. Handdukarna känns som nya och terapi får du på köpet.

Vi måste iväg en sväng till närmaste köpcentrum. Det får bli dagens utflykt. Upptäckte just att det är hål i sonens samtliga byxor. Samtliga. Off we go.


Ett Linnarp som ekar tomt. Det får fyllas på allt eftersom. Tvekade om jag skulle ha dörrarna till eller inte. Men det får nog bli ytterligare en sväng till IKEA.

3 kommentarer:

 1. Har gjort precis samma idag. Valt hemmaskrotning framför blåsig julmarknad. Vilken hit!

  Vi hade mangel i tvättstugan i vårt förra hus och kan sakna det nu. En annan fördel som vi upplevde med den var att man minskar volymen på lakan och handdukar, vi var ju lite trångbodda, men fick mer plats i skåpen tack vare mangeln!

  SvaraRadera
 2. Vad fint med slingorna i lagerträdet (eller är det något annat grönt?)!

  Vi har mangel i föreningens tvättstuga och den används men inte av mig. Kanske ska jag prova... Fast det är nog mysigare och mer uppbäddat för lugn och filosofi i sin egen tvättstuga än i en kall källare i ett hus med flera bostadsrätter där det kan droppa in folk när som helst.

  Hade en riktigt gammal mangel som inredningsdetalj för länge sedan också...

  Hoppas byxjakten gick bra!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Hej på er! Ja länge leve mangeln. Det ser väldigt prydligt ut i linneförrådet.

  Hej Lotta, det är ett olivträd. Jag köper kanske tre-fyra varje vår och inget får jag att överleva vintern. Har liksom inget ställe där det är lite kyligare + har ljusinsläpp. Det kan säkert löna sig i längden att köpa det där växthuset jag drömmer om. :)
  kram till dig!

  SvaraRadera