söndag 14 augusti 2011

Upp till bevis

Vilken härlig helg jag har haft! Förutom en nyupptäckt vargrädsla så var helgen ljuvlig. Kerstin, min kollega som nyligen gått i pension, har sitt sommarställe en bit utanför Bergshamra och bland det första hon berättar är att de hade haft gäster över i onsdags och då hade de skymtat en varg på deras baksida som vetter mot en skog. Men Kerstin som är lugnet själv bara äschade bort det, liksom att grannarna hade vargspår i trädgårdslandet. Kerstin: ”Äsch, men det var ju i juni!”. Eller när Kerstins man berättar att en hund i närheten blev dödad av en varg och TV kom dit och filmade för några månader sen. Kerstin: ”Äsch men det var ju i Riala!!” (Dvs ca 4 km bort och vargar kan vandra många många mil på en dag). Sen säger faktiskt Kerstin ”Men du behöver ju inte gå ut och kissa mitt i natten. Här har du en potta”. :)

Första natten i deras gäststuga låg jag och lyssnade och hörde säkert upp emot 10 vargar utanför stugan. Minst. Eller om det var i drömmen. 
Här har jag suttit i helgen. Vävningen var rogivande och jag hann faktiskt med att väva en matta på två meter. Jag trodde jag skulle komma hem med kanske 40 cm till en golvkudde, men två hela meter! Jag tog gamla lakan och sängkläder och rev i 2-3 cm breda remsor och rullade ihop dem till stora bollar. 

Jag är jättestolt över min fina matta. 

På väg ner till badet för morgondopp. Kerstins fina trasmattor var man än tittar.

När jag kommer hem så möts jag av denna syn. Å. Man och son som fiskar. 

Mörtar och aborrar fiskas upp och hälls tillbaka ner.

6 kommentarer:

 1. Vilken fin ego helg du fick . Få handarbeta och skapa något alldeles i lugn och ro slår det mesta . Fin matta blev det också, kul med något nytt att lägga på golvet i nya huset!

  Hoppas du mår bra och orkar med det stora flyttprojektet , pepp pepp!

  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Vilken fin matta! Jag är superimponerad, första försöket och så snygg, vad roligt!
  Malin

  SvaraRadera
 3. Hej Carina, tack för både beröm och pepp inför flytten. Ja mattan kommer placeras så att mina rena fötter når den när jag stiger upp ur sängen. Inga smutsiga barnfötter här inte. :-)

  Hej Malin, tack! Ja jag är förvånad själv att det gick så lätt och att den också blev riktigt fin. Trodde mer på en sned, noppig och kort sak, men icke.

  Katarina

  SvaraRadera
 4. wow har du gjort dina egna mattor, så underbart och snyggt. Kram Johanna

  SvaraRadera
 5. Hej och tack Johanna! Det var superenkelt att väva trasmatta, gick hyfsat långsamt men jag fick ändå till en två-meters matta på en och en halv dag. Testa om du får möjlighet, riktigt kul.
  hej från Katarina

  SvaraRadera
 6. Tack för hälsning idag! Jo då foten händer det inte så mycket med. Ny röntgen idag , vi får se vad de säger den här gången. I dagens inlägg kan du läsa om hur jag upplevt den här veckan hemma med sjukt barn. Jösses så livliga de kan vara fast de är sjuka!

  Du, ha det fint fina brick-kompis!

  SvaraRadera