måndag 8 augusti 2011

Live från radhuset

Tillbaka i stan efter fyra veckor on the road. Hade ju tänkt att blogga under sommaren men det har inte gått så bra. Mest för att jag inte har orkat. Jag har fått problem med ämnesomsättningen, struma-utredning pågår. Sen ca ett halvår tillbaka är jag bara så trött, orkeslös, har minne som en guldfisk (min D har fått höra ”nämen varför har vi inte gått här förut” när vi gjorde det en timma tidigare) och sjutusen andra symptom, men den förlamande tröttheten är värst. När hjärnan fungerar och jag planerar dagen och så fixar inte kroppen det. Oerhört frustrerande.

Men jag har ändå haft en skön semester, om man bortser från att jag måste vila två-tre timmar per dag och vissa dagar är riktigt låga medan andra dagar är jag relativt fungerande, så det pendlar. Har fått medicin, Levaxin som hjälpte under några veckor men nu behöver dosen justeras. Blodprov togs imorse så kanske i slutet av veckan kan jag se lite mer ljus.

Semestern började på Öland i två veckor sen hyrde vi en stooor husbil och åkte runt i Danmark. Legoland var ett måste sen har vi bara planlöst åkt runt och bara njutit. Vi gjorde detsamma förra året. Då började vi med Skagen och åkte kustremsan ner till Legoland. Då hade vi +30 grader, den här sommaren hade vi 4 dagar då vädret var ok. Sen kom regnet. Att köra stooor husbil över Stora- och Lilla Bältbron och Öresundsbron var INTE roligt. När den kastades hit och dit och broarnas varningslampor blinkade för just husbilar och husvagnar. Men de stängde inte av broarna så då körde vi. Tack och lov var det på Stora Bältbron en tysk husbil före oss som körde 40 km/tim. Jag lade mig bakom där och höll HÅRT i ratten och skrek HÖGT vid varje kastvind.

Børsmose Strand är såhär vacker och hela den kustremsan ser likadan ut. Där vid Børsmose kunde vi köra ut med husbilen på stranden och köra i flera kilometer. Känns egentligen som något ställe i Medelhavsområdet men istället ligger det så nära! 

Sen körde vi in i Köpenhamn på väg hem. Bockade av Ströget och Nyhavn. Och samtidigt som vi gick där längs Nyhavn och åt en glass så pågick samtidigt det hemska i Oslo och Utøya. Så så fruktansvärt och fortfarande svårt att ta in.

Nu är vi i stan och har just köpt 60 flyttlådor, fler lär det bli. Om en månad går flyttlasset. Orka! ;)
På måndag börjar jag jobba och drar igång direkt med tidningsproduktion, vilket är ganska krävande och stressigt med korta deadlines men samtidigt väldigt kul. Hej och hå, lika bra att kasta sig in i det direkt.

Imorrn kommer syster med familj upp till oss, så det blir både Gröna Lund och Allsång. (Fattas bara att Ernst får ha publik, då skulle syrran och jag med all säkerhet även vara med där). Ska försöka tränga mig fram till Måns och flörta lite. Han är ju ledig nu.

2 kommentarer:

 1. Hoppas att det snart ordnar till sig och att medicinen fungerar som den ska. Min mamma åt levaxin livet ut och bekymrades aldrig mer av hennes struma besvär.
  En flytt är nog bland det jobbigaste man kan vara med om. Lite likt föda barn , det positiva är att man får något efterlängtat i slutändan!

  Fina bilder från stränderna och ryslig läsning om husbilskörning.
  Ja, du kan ju alltid försöka flirta med Måns i rutan. Jag kommer att sitta klistrad för att se hur du gör!

  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Hej! Kul att höra från dig. Jo det är samma här att min mamma och sen också samtliga kvinnor i min släkt, flera generationer, har struma. Så det kanske bara var en tidsfråga. Får man bara balans i medicineringen så funkar livet som vanligt, oftast.
  Blev dock ingen Måns igår, vi blev kvar på Grönan och idag är man lite mör i kroppen.
  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera