fredag 18 maj 2012

ISO 400

Går runt och försöker att lära mig kameran lite bättre. Det går sådär. D bubblar om ISO-värde och fokuseringspunkter. Autofokus och auto överlag tycker jag själv låter bra. Mycket finns att lära hör jag. Här kommer några bilder live från radhuset. :)


D passade på att baka kakor innan han gick ut för att starta upp med altanbygget. Lite sött lär nog behövas.
Jordgubbar med tsatsiki är en riktigt härlig kombo. På min mammas fina tallrikar som hon själv tillverkar. Jag har fått 12 assietter och fyra tallrikar. Så jobba på nu kära mor så jag får 12 tallrikar också. Ingen stress. ;)

8 kommentarer:

 1. Skojar du? Inte kan man väl äta jordgubbar med tsatsiki, eller...? Det låter lika *sjukt* som vaniljsås till oxfilé ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste testa, det är jättegott! Jag har i lite honung i min tsatsiki så jag tror att smakerna gifter sig perfekt tack vare det.

   Radera
 2. Ni har så fint hemma hos er! Jag måste få komma och hälsa på och verkligen se det "live"!

  Det där med kamera och inställningar är lagom kul. M maler på om samma tekniska begrepp och en massa mer obegripligt. Han har ställt in så mycket som går och så kör jag oftast auto. Men mest har jag provat mig fram för att se vad jag gillar. Många raderade bilder har det blivit :-) Så du gör helt rätt, prova på bara och jag tycker det ser bra ut jag!

  En man som både bakar kakor och bygger altan! Först tänker jag wow wilken karl men så kommer jag på att så är ju min M också :-) Dubbelt wow alltså, vilka karlar vi har!

  Jordgubbar i och till mat är jättehäftigt. T.ex. i matiga sallder eller med ost och svartpeppar. Låter crazy men du som har testat med tzatsiki vet ju. Dags för mig att testa också, helt klart!

  Ha en härlig helg och lycka till med altanbygget!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min varken bakar eller bygger altaner...! Men jag vill också komma och hälsa på! Skulle ni däremot vara behov av en gastroskopi kan han va till er tjänst;)!!!

   Jag blev också impad av din mamma som är så duktig med lera!
   Kameror är inget jag vet något om och det syns väl i bloggen.

   Vi kan väl börja klura på en träff snart ( ju mer vi är tillsammans-så mycket bättre osv)

   Kram C

   Radera
  2. Hej Lotta! Klart vi måste ses här hemma, nu är ju nästan altanbygget klart dessutom, han är snabb min D. Eller ja, grunden är nästan klar. Sen går det ganska snabbt att lägga på brädor. Jag har inte lyft ett finger för att hjälpa tråkigt nog, sitter med öm hals och dricker te, inomhus.
   Ja då har vi två finfina karlar. :)
   Och skridskoänkans karl kan vi ha nytta av om vi börjar må dåligt. :)
   Kram!

   Radera
  3. Hej C!
   Ja men det är ju perfekt, börjar vi må dåligt så ringer man din karl så hjälper han till. Perfekt. Eller ja. Jag vill helst inte, aldrig aldrig någonsin, behöva göra en gastroskopi. Jag har såna kräkreflexer och får till och med panik när en läkare ska titta ner i halsen med en liten pinne. Hua. Skulle säkert behöva sövas.

   Ja mor min är väldigt duktig med sin keramik. Hon har hållit på så länge jag kan minnas. Jag har så mycket fint här hemma som hon gjort. Får fota och lägga upp.

   Klura på träff, det måste vi. Jag ska bli fullt frisk sen bokar vi! :)
   Ha en härlig fredagskväll!

   Radera
 3. Så fint du har det hemma! Den där mattan under köksbordet var helt fantastisk tycker jag!
  Näe det är inte helt lätt att förstå sig på kamerans alla inställningar...

  Ha en fin söndag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Ja jag älskar den där mattan, inköpt under en semester i Tunisien för många år sen.
   Kameran, man inser verkligen hur mycket det ligger bakom att ta en bra bild. Bra stöd till exempel. Inte skaka. Helst ett stativ, men orka med det hela tiden.
   Fin söndag till dig med. :)

   Radera