fredag 23 mars 2012

SNYGGOHALL

Jorå, nu lär det dröja något år till innan jag tapetserar igen. Jag glömmer liksom bort mellan gångerna hur trixigt det faktiskt är, och vilken tid det tar. Men nu så. Jag är nöjd. Och mönsterpassningen var den enklaste hittills. Sen kom jag på en smart grej jag inte gjort tidigare. När jag tapetserat med EasyUp-tapeter tar man på limmet direkt på väggen och fäster tapeten direkt. Så är det ju inte med papperstapeter, då man ska ha limmet på tapeten. Tack vare mitt dåliga minne glömde jag bort detta och smackade på limmet på väggen och kom sedan ihåg när första våden skulle upp att det var ju på TAPETEN limmet skulle vara. Men det gjorde bara susen. Dubbel smet. Tapeten gled och satte sig direkt där den skulle och så fortsatte jag. 

Min nya snyggoväska.

16 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Och fasen så snyggt!
  Njut helg nu. Kram A-K

  SvaraRadera
 2. Tack, och detsamma - ha en härlig helg! Kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Tack för efterbilden ! Snyggt med en grön glänta som omfamnar en när man trött kommer hem.
  Den svarta väggen -är det väggen till köket?

  Hoppas du fått tid till lite trevligheter under tiden i vabb-träsket. Min son har inte varit sjuk sen i mitten av november och nu börjar jag bli lite trött att BARA jobba hela tiden på jobbet. Hemmet mitt behöver ju också tillsyn ;)!

  Fin fredag på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde svara på frågan... jo den svarta väggen, det är matrummet/köket.

   Radera
 4. Ja lite grönska när man kommer hem, det blir gott det.
  Här har det varit samma, sonen har hållit sig frisk under höst och vinter, men nu slog halsflussen till.
  Du får ta till helgerna helt enkelt. Happy friday to you. :)

  SvaraRadera
 5. Urfint! Bra hantverk där :-) Och vilken fin dörr! Jättekul att få titta in i "riktigt hem" som är sådär snyggt och inte bara stylade fantasihem från inredningsmagasin. Du kan ju också :-)

  Jag som är skadad när det gäller bygg och renovering, är det en ofärdig skarv jag ser där bakom? En tröskel eller något som ska till kanske :-) Ett så'nt där "gör-sen-jobb" som aldrig visar sig bli av, eller? Eller så ser jag helt fel.

  I vilket fall, ta dig en välförtjänt och riktigt skön helg efter det fina tapetseringsjobbet. Dubbel limning - bra tips!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 6. Ha ha, inser nu hur mitt totala ointresse för väskor lyser igenom. Jag kommenterar DÖRREN som väskan HÄNGER PÅ, inte NYA VÄSKAN! Men väskan är riktigt fin den också :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha..du ska då se allt. :-) Jo det är en nätt liten skarv mellan matrum/köket in till vardagsrummet. Tror inte vi rår på den själva så hantverkare får komma och hjälpa oss. Kanske superlätt du som är en riktig snajdare på sånt?
   Visst är dörren fin, så jag förstår att du såg dörren före väskan...hehe...jag är likadan. Det är mässingshandtag, original, love it.
   Happy shiny friday! kram Katarina

   Radera
 7. Ha ha Lotta ! Jag glömde visst också bort snyggoväskan . En riktig snyggväska som jag inte skulle säga nej till..lider också lite smått av mode o accessoardyxlexi!

  SvaraRadera
 8. Svar
  1. Visst är det. Mallig som bara den. :) Skön fredag till dig.

   Radera
 9. Du är som vanligt busduktig på att sätta tapeter, och som vanligt blev det så snyggt! :) /Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag veeet. hehehe... Älskar ju tapeter. Säg till om du ska tapetsera så kommer jag. :)
   kram K

   Radera
 10. Åh så fin hallen blev, vilken tapet!
  Och väskan är skitsnygg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ett helt nytt rum som välkomnar en när man kommer hem. Ja och väskan blev raskt min favorit. /Kat.

   Radera