söndag 1 januari 2012

Khom loy

Såg ni många lyktor i går? Här i Stockholm märktes dem. Helt plötsligt så fanns det mängder där uppe. Så vackert. Tänk om vi kunde sluta med alla fyrverkerier och skicka upp dessa lyktor istället. Så glada hundarna skulle bli. Och katterna, hararna, kaninerna, hästarna... 
Då skulle det kunna se ut som på bilden ovan.
Bild: Pinterest

8 kommentarer:

 1. Så roligt, jag skrev precis samma sak. Det var så otroligt vackert med alla lyktor som sakta flög upp i skyn igår. Skrota fyrverkeriet och inför lyktor istället!

  Gott Nytt!

  SvaraRadera
 2. Ja vad roligt, jag såg, lämnade just en kommentar hos dig. :)
  Visst var det fint igår! Mer tid för eftertanke, om året som gått och det som komma skall. Än alla dessa raketer och bomber, usch. Gott Nytt!

  SvaraRadera
 3. Skickade iväg några stycken över Mälaren i den svarta natten igår! Vi började med lite fyrverkerier men avslutade med thailyktorna och det blev faktiskt nästan hela nyårets höjdpunkt. Att tända en och bara hålla lätt i handflatan innan den sakta lyfte var superhäftigt. Vi såg flera som svävade över det mörka vattnet och det var jättefint. Det blir nog ännu fler nästa nyår. Första gången i år som jag såg att de fanns att köpa. Mer såna!

  Hoppas du fick ett härligt nyår!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Vackert! Jag såg också för första gången alla dessa lyktor i massor. De svävade så otroligt länge , det var så fint och fridfullt mitt i allt buller.

  Kram till dig.

  SvaraRadera
 5. Japp även jag som bor ute på landet såg några som skickade upp khom loys. Absolut ett bättre sätt. Det känns bättre för öronen också. Khom loy och tomtebloss. Perfekt!

  SvaraRadera
 6. Mmm, tänk om det gick. Bara lyktor till nyåret 12-13. Min brors hund "firar" varje nyår med lugnande medel i källaren. Vore toppen för henne och alla andra djur. Och väldigt väldigt vackert skulle det vara.

  SvaraRadera
 7. Hejhej. Ja usch, systers hund firar också in nyåret med att skaka tänder och med lugnande medel. Får hoppas att det smäller mindre år för år.
  Katarina

  SvaraRadera
 8. Åh vad jag håller med! Stackars hunden hemma var helt vettskrämd till sist (och då är han ändå inte SÅ skotträdd). Såg även några lyktor hos oss, så vackert!

  SvaraRadera