söndag 15 januari 2012

Long time...igen

Hej. Det var ett tag sen. Projekt nr1 på jobbet är avklarat (redesign av en tidning) och det har varit så otroligt intensivt att jag bara har haft tid att jobba, äta och sova under några veckor. Var tvungen att stänga av allt annat. Egenligen helt galet att det kan bli så här intensivt, men nu har jag inget större projekt på hela året så det känns som att nu har jag gjort mitt för 2012, och det är bara januari. Lite nice. Nu ska jag jobba på normal nivå. 
 
Projekt nr 2 återstår men där har en annan formgivare fått göra grovjobbet gällande layouten, själv har jag bokat upp 32 fotografer runt om i landet och gett dem underlag att fotografera olika personer. Nu har jag fått in samtliga bilder och jag är så nöjd med större delen av bilderna, endel är till och med helt magiska. Vi har så otroligt många duktiga fotografer i Sverige!  Jag har skickat ut personerna i allt från att stå framför fruktdisken på någon ICA till ner i en gruva, in i växthus, en person fotades i stormigt hav (!) utanför Göteborg (med dykardräkt på dock), en annan fotades inne i en skog och en tredje på en häst osv. Många olika locations har det varit och sjukt många samtal och mail med fotograferna. Jag har så fina bilder att arbeta med att tårna krullar sig. :) Slutprodukten blir en bok.

 
(För er som är intresserade av layout och fotografering kan jag berätta att jag sade till fotograferna att tänka uppslagsbild med personen i helkropp, porträtt och halvkropp och gärna med någon knorr. På uppslagsbilderna ville jag ha personen till höger i bild, en liggande bild (bilden liggande, inte personen ;) och till vänster om personen ville jag ha passande miljö så att jag kan lägga bilden som ett uppslag och sedan lägga text på vänster sida. Det kommer att bli så snyggt).

 
Mitt i alltihop när jobbet tar över ens liv så känns det skönt att livet i övrigt rullar på som vanligt. Jo tjena. Bilhelv..et brakade sönder så nu sitter jag och surfar på bilar. Men, men, världsliga ting, om än dyra.

 
Idag har vi möblerat om i vardagsrummet. 250 kilo piano flyttades och voilà vilken skillnad. Nu har min kära lilla rokokoskinnsoffa kommit till sin rätt. Ska fotografera i rätt ljus en annan dag, inom kort.

 
OMG. Jag har ramlat över min drömtapet. Som jag väldigt gärna vill ha till sovrummet. Klart att den är skitdyr. Såklart. Men nästan "to die for".  


Nu ska jag läsa ikapp i min blogglista här till vänster + säkert lika många till, vilket nöje! 

  Kram till er, out there. 


 Tapet Planisphere 1 600 kr/rulle. Pierre Frey / Frank & Cordinata

4 kommentarer:

 1. Så skönt att du nu förhoppningsvis får lite tid till annat än jobb!
  Du har varit saknad. Jag hoppas att vi snart också får tid att ses igen.
  Gillar att du inte fegar när det gäller tapetvalet . Skulle det finnas en zebrarandig kitchenaid skulle jag slå till på stört!

  Hoppas du nu inte blir utbränd av att läsa ikapp allt i vänster spalten .

  Kram så länge!

  Hoppas vi ses snart.

  SvaraRadera
 2. Risken finns..hahaha... så många finfina bloggar.
  Ja, eller hur, all in, måste det vara i ett hem lite var stans för att inte bli långrandig eller kaffelattevanlig.
  Har saknat dig med.
  Kramkram Kat.

  SvaraRadera
 3. Låter spännande med den boken. Tapeten är unik därav priset antar jag ;-)

  SvaraRadera
 4. Du har mig jobbat på, jisses!
  Och otroligt vacker tapet!

  SvaraRadera