måndag 25 juni 2012

FRIIDROTTSLÄGER JIPPIE!

Att försöka övertala sonen i morse att det visst är JÄTTEkul att friidrotta i ÖSregn, gick sådär. På med vinterns underställ, gympakläder, regnstället, mössa, vantar och gymnastikskor och en mor som lovade att han skulle hamna i samma grupp som kompisarna. Stå i kö för inskrivning. 220 barn med föräldrar. Regnet kom underifrån. Grupp 4 och ingen kompis i gruppen. Blöt mor bytte raskt till kompisgruppen där sex polare stod med tom blick, även de dyblöta.

Måste säga att det var lite svårt att åka därifrån. Ingenstans att kunna gå in och värma sig. Äta mellis ute, äta lunch ute. Hua. Åkte till jobbet och lovade mig själv att åka hem tidigare. Klockan 10.30 ringer mammaakuten, C, A-E, P osv. En av killarna led av köldskador och kunde knappt röra sig. En hemmapappa (!) tog på sig det stora ansvaret att ta med 7 (!!) dyblöta pojkar med sig hem om vi lovade att komma och hämta straxt efter lunch. Vilken stjärna.

När jag hämtade sonen + kompis så var sonen torr, han hade haft gallonis-regnkläder men kompisen hade vind- och regnjacka och hans gympakläder kunde man vrida ur. Nu hoppas vi på bättre väder under morgondagen så att de kan idrotta lite.

Midsommar firades i Sundbyholm med föräldrar och syster med familj. En riktigt härlig midsommar i solsken.

10 kommentarer:

 1. Sonen hade tur och gick förra veckan - helt utan regn. Idag hämtade vi min systerdotter vid ip:n vid tvåtiden, dyngsur men glad. Rugg! Inget höjdarväde jag fick första dan på semestern direkt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vilken tur. Dottern gick förra året och då ojade vi oss över att det var 30+ och alldeles för varmt. Men detta kändes snäppet värre, fulla gummistövlar vinner inget 60-meterslopp.
   Fantastiskt att systerdottern var glad, klockan 14. En hjältinna. :)

   Nä nu hoppas jag att du får bättre väder under andra semesterdagen, eller iaf tredje som det ser ut i väderrapporterna.

   Radera
 2. Jäkla skitväder rent ut sagt. Vad är detta?!! Stackars barn och stackars mor... Att vädret ska förstöra något så kul. Idag har det varit rent vedervärdigt.

  Åh, midsommar i Sundbyholm. Det är så fint där och visst fick vi fint väder på dessa breddgrader. Klänning och barfota hela dagen på landet (när jag inte hade blåstället på). Underbart var det! Resten av helgen blev en mycket blandad historia vädermässigt...

  Hoppas på bättre väder för barn och vuxna!

  Kram från Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skitväder, ja vad ÄR detta? Snart juli och ingen sommar i sikte. Jag går runt i samma kläder utomhus nu som jag gjorde i mars.

   Ja våra breddgrader hade det fint, eller hur. Så vill vi ha det nu. Eller en bastu. ;)

   Radera
 3. Det är ju för hemskt att man ska behöva ta fram vinterstyrkan ur garderoben mitt i sommaren. Vi upplevde samma grej förra helgen på Eken cup. Jag hoppas verkligen att det blir bättre väder nu - för små friidrottare och andra sommarlovslediga.
  Smått overkligt att vi hade en så fin midsommarafton!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen tvära kast, vinterkänsla och sedan sommarsol i några dagar. Nu måste vädret lova oss brittsommar ända in till jul. Inte mer än rätt.

   Radera
 4. Trevlig blogg du har. Jag är mamma till systerdottern ovan. Hon är en hjältinna, helt riktigt. Men det krävdes ett par timmars badande för att hon på riktigt skulle tina upp :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad kul att du tittar in. Din dotter måste vara waterproof som hade ett leende på läpparna klockan 14 igår. Vilket väder det var! Skönt med upptining i badet.
   Imorgon åker solkrämen fram, tvära kast. :)

   Radera
 5. My god! Vilket spektakel, kasta ut kidsen i regnet sådär ;-)
  Men vilken bra pappa som tog på sig att torka och värma de blöta små.

  Här regnar det också - och det känns som om jag skall ruttna bort i blötan. Håller tummarna för bättre väder. Fort!

  Tack för "tapettips" på min blogg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, helt galet kändes det igår. Och ja, ska ta och ge den pappan en liten blomma som var så gullig och tog hem alla våra barn.
   Imorrn sol. Sen kommer nästa oväder in igen. Ska köpa litervis med målarfärg och en massa böcker, det ser ut som en innesemester.
   Lycka till med tapetseringen! :)

   Radera