lördag 17 december 2011

Så kom snön


Vad härligt att vakna till ett snölandskap utanför huset. Sonen kastade på sig kläderna och sprang ut. Hoppas nu att det får ligga kvar lite till jul. 

Idag är det julbak för hela slanten. Nu ska vi göra knäck här hemma sen ikväll ska vi iväg till det årliga julbaket, även kallad kuk-baket, jag vet, löjligt till tusen men det var Ds föräldrar tillsammans med sina vänner som skapade traditionen när de var i 20-årsåldern (hippie-tiden) och nu ca 45 år senare är vi betydligt fler, men temat är detsamma. Själv har jag kanske skapat en under årens lopp. Vi bakar i marsipan som sen doppas i choklad. Jag har sett många hemska "saker" under årens lopp. Som knappast blivit uppätna.

Själv passar jag på att göra julgodis som känns smakfulla. Som man faktiskt KAN ställa fram på vardagsrumsbordet. Men framför allt är det ju ganska häftigt att de och vi har kunnat hålla uppe en tradition i så många år. Av min tid i familjen har jag inte missat ett enda bak, detta blir mitt 16:e.

4 kommentarer:

 1. Snö i alla ära men temperaturen kunde ju smyga sig ner under 0 tycker jag.

  Julbaket låter riktigt läskigt ;-) Jag kan nog ana vad som inte ville ätas upp.

  SvaraRadera
 2. "Hålla uppe", var det traditionen eller **fniss**

  Förlåt, men det är ju du som tar "upp" det :-)

  Låter verkligen som en rolig tradition. Framför allt att man träffas år efter år. Vad som blir slutresultatet är kanske inte det viktigaste.

  Här på landet med omnejd är det verkligen lokalt var snön har lagt sig och inte. Just där vi har stugan är det bara blask och då föredrar jag faktiskt fast snö.

  Nu är det jag som är nattuggla. Go'natt!

  SvaraRadera
 3. Hej på er! Jo, det bidde en hel skog av snoppar och en och annan större variant. Vi har ju sett det allra mesta nu så till nästa år ska vi köpa in rosa marsipan. Det kan nog bli groteskt i kubik. :)
  Katarina

  SvaraRadera