torsdag 7 juli 2011

Byta stad

Skulle jag en dag få för mig att flytta från Stockholm har jag några favoritstäder/orter som jag tycker väldigt mycket om. 
Kalmar. Kärlek. Jag har semestrat på Öland varje sommar i 15 år nu och åker ner vid varje påsk och nästan varje midsommar så en stad jag känner mycket väl är Kalmar. Dit man åker för att shoppa, storhandla och bara strosa runt. För att inte tala om Borgholm, men kan inte tänka mig att bo där året om. Kalmar däremot har allt. Charmen, de fina små gränderna, havet, Öland, mysiga affärer och stan är tillräckligt stor för att inte alla ska känna alla allt för väl. Jag gillar att få vara lite anonym samtidigt som jag också gillar att få stanna upp tre gånger för att prata med folk man känner på stan. Kalmar är liksom bara perfekt. 
 
Viken. En plats där jag kände direkt att den bara kändes som hemma. Havet. Stranden. Husen. Här har vi släktingar som bor och har fått känna på hur härligt det är att sätta på sig morgonrocken och gå några steg, tillsammans med andra grannar, ner till havet och ta dagens första dopp. Sån gemenskap som jag gillar. Vi bor just nu på så sätt, badrocksavstånd från ett fint långgrunt strandbad, men Stockholmarna, oss inklusive, verkar inte få till det där lugna livsnjutarlivet som folket där nere i söder får till. Det kan jag sakna och längta efter. 
  
Sölvesborg. Jag har bara varit där en gång, men jag blev kär. Förälskad. Här är ju dock stan där alla antagligen känner alla. Men det var så vackert, intill havet, mysiga gator med små mysiga affärer. Vi rullade in i stan förra sommaren runt 8-snåret på morgonen då stan var på väg att vakna. Ett café hade öppnat vid ett litet torg och där på torget åt vi en fantastisk frukost. Ett ställe att bo när barnen vuxit upp eller leta sommarhus kring stan kanske.


London.
Har bott här i ett år. Det var här min kärlek till att bo i radhus började. Älskar att promenera runt i London och titta på de fina husen och försöka glutta in, hur de har inrett, vilka lampor de har i fönstren, få spekulera lite vem det är som kan tänkas bo där.
Här bilder på rejäla villor på rad, semi detached houses och townhouses.

St Paul's Cathedral. Allra högst upp där vid korset har jag och två kompisar stått tillsammans med en präst och blickat ut över stan.

Radhus, nja, det här känns ju mer som ett palats...på rad. Till salu i detta nu för endast 12,5 miljoner pund.

 Baksidan. 
Pampig entré.

Fina stora vackra rum. Tänk att få inreda dem!

1 kommentar: