torsdag 7 juli 2011

Vad händer i byn?

Jag är på Öland sen snart en vecka tillbaka. Har just bastat med familjen och vi lyssnar samtidigt på Py Bäckman. Live. Det är många fördelar med att sommartid bo nära en restaurang vars rätter får en att bli kär i kocken. Som då antingen är grannen himself Mr Gunnar eller Mr Jan. Stället heter Kackelstugan och erbjuder även livemusik med artister som Plura, Wille Crafoord, JustD, Pugh Rogefeldt, Jojje Wadenius, Mikael Rickfors, Tommy Nilsson, Toni Holgersson mfl.

Titta på den här artikeln, lite festligt.
Foto: Roger Johansson 

Det är ren lyx att efter en dag på stranden komma hem, duscha, sätta på sig lite finare kläder, lite läppstift och gå över och njuta av allt. Jag har många fina minnen härifrån. Många fester som slutat sent in på småtimmarna med dimmaskin på dansgolvet inne i ladan, långa härliga samtal, bröllop, födelsedagar och byfester. Oförglömliga kvällar med skön musik som hörs över hela byn.

Annars så har bysnickaren och hans gubbar varit här hela veckan och byggt upp ladan som havererade i vintras, så nu ser det bra ut igen och kan säkert stå i minst 100 år till.

2 kommentarer:

 1. Ja lyllos oss som gott på semester! .Och lyllos dig förresten som kan njuta härlig musik av så goa gubbar.

  Hoppas ni får en härlig dag på badet, Lerkaka -och inte Lårkaka som jag först läste!

  Jag ska snart ut till Nämdö , men just nu öser regnet ner i Stockholm . Skönt ett tag sen räcker det!

  Kram på dig

  SvaraRadera
 2. Ja en himla massa gubbar tänkte jag på såhär i efterhand. Ska nog försöka få till att några kvinns kommer dit och spelar lite.
  Hoppas ni fick finare väder ute i skärgården. Må väl! :)

  SvaraRadera