lördag 14 maj 2011

Fiffning av radhus

Nu har jag inte gjort ett enda inlägg på över en vecka och det finns flera skäl till det. Det största är att jag har städat, putsat, handlat, fiffat, möblerat om och jobbat har jag också hunnit med. Övrig tid har jag sovit. Allt inför fotograferingen som skedde i torsdags, inför vår försäljning. Här är några bilder.

Här är vår stora fina balkong.
Altanen, här njuter vi av solen från morgon till kväll. Love it.
Vardagsrummet är så pass stort att man får plats med två möblemang. Vid ena sidan har vi TV-hörnan med favvosoffan i tjockt linnetyg från Ilva, soffbord från IKEAs Stockholmsserie. Lite synd att bilden togs för att visa så mycket golvyta som möjligt, tror bilden hade blivit bättre om man hade visat mer av bordet, mattan och våra fina stolar. Nåväl.
Vardagsrummets andra hälft.Soffa från Blocket och bord från en Ölandsloppis.
Lillkillens rum. Tapeten är från Ferm Living / Tapetorama.
Vårt gamla minisovrum som vi tidigare tryckte in oss i. Som några dagar senare känns helt otänkbart att återvända till. Nu inser vi när barnen är lite äldre att de behöver inte jättestort, vi har gott kunnat ta det största rummet från första början. Nåja, i nästa hus tar vi det största rummet med utgång till en lika stor balkong som vi har nu. Här gjorde vi om det till ett lite spartanskt gästrum.
Dotterns gamla rum med hennes hästtapet. Vi tänkte först måla över den, men så behöll vi den till sist ändå. De som kommer och tittar får tror att vi är hästintresserade. :-) Här är kortet åter igen tagit lite lågt, hade man höjt något så hade man sett en schäslong bakom sängen. Så, då vet ni hur det ser ut där jag bor nu. Återkommer i september/oktober med bilder från nästa ställe. Men bloggandet fortsätter :-).
Här är texten jag skrev till annonsen på hemnet:  
Vi har bott här i fem år nu och det är ett underbart lugnt och fint område. Man blir glad varje gång man kommer hem och ser vattnet och båtarna som glider förbi. 
Här har barnen lärt sig att cykla precis utanför huset och vid den långgrunda sandstranden, bara tre minuters promenad bort, har de lärt sig att simma. Varma sommardagar har vi badat tre gånger per dag, kvällsdoppet alltid det mest uppskattade. Vintertid åker vi skridskor och går långa promenader på isen. 
Det är ett härligt hus med stor charm som har gett oss många fina stunder med familj och vänner. Sommartid sitter vi gärna på balkongen och blickar ner mot vattnet och hör alla båtar som far förbi. Vintertid ser vi betydligt mer av vattnet och kan se vädrets alla skiftningar. Att kliva upp tidigt en höstmorgon och se dimman ligga över vattnet - det är livskvalité. 
I området bor allt ifrån barnfamiljer till äldre som bott här sedan husen byggdes och det är en trevlig atmosfär. Många av grannarna är medlemmar i båtklubben och har då nära till sin båt och kommer snabbt ut på sjön. Det finns många barn i området och sommartid är lekplatsen intill en samlingspunkt för barnen och vintertid är backen nedanför lekparken den självklara träffpunkten där man åker pulka. Här kan livsnjutare trivas.

2 kommentarer:

 1. Tack för titten ! Ljust och fräscht , för att citera ett känt uttryck . Lycka till med visningen .

  När allt sen är över , är det en sån skön känsla att igen kunna leva som en normal människa i sitt hem . ja, bli lite stökig på ett lagom sätt , tänker jag då.

  Fin Lördag!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Tack, lite nervöst är det ju. Ja, sen, då ska jag bara göra ingenting och bara njuta av ett välstädat hem. I typ en vecka... ;-)

  SvaraRadera