fredag 3 augusti 2012

HÄRLIGA ESPAÑA

Nu är vi hemma efter tio härliga dagar i Spanien tillsammans med syster med familj och våra föräldrar. Första veckan spenderades i ett superlyxigt nyrenoverat hus med nytt kök och stor pool med utsikt över byn Moraira. Ungarna kastade sig i poolen direkt efter frukost och där hängde de till solen gick ned. Typ.
 
Pooltätt! Bild från Google när de höll på att renovera huset så man ser att poolen inte är fylld med vatten än.
En dag tog vi bilarna och åkte upp till en liten bergsby, Guadalest. Mysig i sig men aha-upplevelsen är den otroligt gröna insjön som ligger nedanför.

Efter en vecka i huset bilade vi upp till Barcelona och spenderade två dagar där. Härlig stad på alla sätt men att göra en storstad i 35-gradig värme med barn som allra helst skulle vilja ligga kvar i poolen, nja. Nästa gång vi gör storstad så blir det under senhöst/vinter så man kan njuta av allt utan att smälta bort. 

Det allra mysigaste med hela resan var planerandet och inköpen av maten på den lokala mercadon. Herregud så mycket gott vi har ätit och tacksamt är ju att maten är så mycket billigare. Man blev förvånad varje gång vi skulle betala i kassan och en proppfull vagn gick på 700 kronor, inklusive vin. Här hemma skulle samma vagn inklusive vin gå på 2-3 000 kronor. Vi EU-anpassar det tyckte vi. :)

Så det här huset rekommenderar jag varmt om ni ska hyra eget hus i Spanien. Det tog ca 5 minuter med bil att ta sig ned till byn och havet. Ger gärna mer info.

5 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk utsikt och vilket hus! Då börjar man nog fundera på att utvandra, eller hur ;-)

  Är det en riktig insjö, eller en *gjord* sjö? Har sett denna färgen på vatten i södra Frankrike och där hade en hel by i en dal "omkvarterats" för att kunna fylla sjön som sen behövdes och användes som reservoir för flygplan som insattes mot skogsbrand. Sorgligt men sant och när man badade fanns varningar för att man skulle kunna simma på trädtoppar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jo vi stannade till utanför varje mäklarfirma och både suktade och planerade vad som skulle kunna vara möjligt.

   Guadalest sjö är en reservoar. Vi gick aldrig dit ner men de anordnade båtturer som säkert skulle ha varit en upplevelse.

   Precis när vi hade bilat ner från Barcelona till Moraira där vi skulle bo så utbröt det en stor skogsbrand där vi precis hade åkt. De är riktigt obehagliga och skrämmande, skogsbränderna.

   Simma bland trädtoppar, märklig känsla! :)

   Radera
 2. Coolt att hyra hus så där med nära och kära! Inget dåligt ställe ni hittade!

  Nu har jag ju hängt med och sett mycket redan via Instagram (visst är det kul?) så liiite old news är det ju :-)

  Välkommen hem!

  Kram Lotta

  PS
  Däcket står fortfarande kvar va ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yeah yeah, old news. :) Visst är det enkelt med Instagram! Och kul. Följer Jamie Oliver, vet inte hur jag kom in på hans instagram, men han tar så så fina bilder.

   Däcket är på plats, står stadigt. Dags för Photoshopkurs och några mojito!

   Radera
  2. Åh, vad roligt! Det måste bli av. Så är det bara. Jag har ju semester men kommer att tillbringa tid fram och tillbaka i Estocolmo maa lägenhetsrenovering, så nån gång i augusti vore ju super-duper! Kolla med BigfootC!

   Natti natti!

   Radera