Lite tråkigt tycker jag det är att Så mycket bättre är slut. Finfin programidé utan poängsystem, pakter eller att någon röstas ut. Men vad som är riktigt dåligt är att de inte har lagt upp en lista på Eva Dahlgrens olika outfits. Vilka klädesplagg, det ena efter det andra, snyggt snyggt snyggt.
Idag kunde jag bocka av ett stort projekt på jobbet. Nu återstår ett ännu större som ska vara klart andra veckan i januari. Imorgon blir det typsnitts-, fotograf- och illustratörsjakt. Härligt.
Har ni inte testat Leilas scones, så gör det. Underbara. Råsockret är viktigt.
Ingredienser
7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk 3%
ekologiskt ägg, mandelspån och råsocker till pensling
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.
Sen tänkte jag lägga upp några bilder från lördagens julbak, men. Bilderna som blev mest tydliga var också de mest groteska. Nje.
1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker.
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.
Sen tänkte jag lägga upp några bilder från lördagens julbak, men. Bilderna som blev mest tydliga var också de mest groteska. Nje.
Så grön och grann er gran står i stugan!
SvaraRaderaHoppas du snart får lite julfrid också.
Kram Carina
Vilken fin gran! Det verkar som att fler och fler fixar granen några dagar före jul nuförtiden. Flera på jobbet som har sina klara också. När jag var liten var det kvällen innan julafton som gällde.
SvaraRaderaDu ser ut att ha det fint hemma också. Kanske jag och en viss änka hittar dit någon dag :-)
Lycka till med nya uppgifterna på jobbet. Fullt upp som vanligt!
Kram Lotta
Hej Katarina!
SvaraRaderaVille bara titta in och önska en god jul och ett gott nytt år. Nu är det helgledigt och jag ska lite ledigt från bloggandet också. Vi hörs och ses! Ha det riktigt fint.
Kram Lotta
Hej på er godingar! Tack snälla för julhälsningar. Ha en underbar jul ni också! Många kramar Katarina
SvaraRaderaMen guuuu så gott! Det ska jag göra till min dotter när hon fyller år i januari. Hon vill alltid ha scones på morgonen. Det blir antingen Bu eller Bä då, vi får se.
SvaraRaderaTack för receptet! Det ser vansinnigt gott ut!
SvaraRadera