lördag 30 juni 2012

SOMMARENS LÅT


Perfekt låt för bilkörning i stockholmstrafiken, ser mig själv sjunga/skrika: "Du måste flytta på dig! Flytta, flytta, flytta, flytta, flytta, flytta, flytta, flytta, flytta, flytta. Du måste flytta på dig!". Det finns ju både en och annan idiot i bilarna därute.

Sista dagen på jobbet igår innan semestern och 1 001 saker skulle fixas till Almedalen dit jag själv inte ska men många kollegor. Trycksaker, flyers, affischer etc. Har ballongbeställningen kommit? Har vi helium...

Tog en lunch i Nacka Strand och trots att jag bott och jobbar fem stenkast därifrån så har jag aldrig varit på Grönkulla trädgård. Ett tips. Så himla mysigt, ett litet grönt hus ser man från gatan och på baksidan öppnar sig en stor fin trädgård med flera bord uppe på berget med storslagen utsikt över Stockholms inlopp. Underbara sallader och soppor. 


onsdag 27 juni 2012

JA VARFÖR INTE?

Ett litet hus med egen strandtomt på Ekerö. Jag kan tänka mig att ha nycklarna till det huset


Bilder:  Residence Fastighetsmäkleri

EN REFLEKTION

När det är helg och män +50 sätter på sig en skjorta så är den rutig.

måndag 25 juni 2012

FRIIDROTTSLÄGER JIPPIE!

Att försöka övertala sonen i morse att det visst är JÄTTEkul att friidrotta i ÖSregn, gick sådär. På med vinterns underställ, gympakläder, regnstället, mössa, vantar och gymnastikskor och en mor som lovade att han skulle hamna i samma grupp som kompisarna. Stå i kö för inskrivning. 220 barn med föräldrar. Regnet kom underifrån. Grupp 4 och ingen kompis i gruppen. Blöt mor bytte raskt till kompisgruppen där sex polare stod med tom blick, även de dyblöta.

Måste säga att det var lite svårt att åka därifrån. Ingenstans att kunna gå in och värma sig. Äta mellis ute, äta lunch ute. Hua. Åkte till jobbet och lovade mig själv att åka hem tidigare. Klockan 10.30 ringer mammaakuten, C, A-E, P osv. En av killarna led av köldskador och kunde knappt röra sig. En hemmapappa (!) tog på sig det stora ansvaret att ta med 7 (!!) dyblöta pojkar med sig hem om vi lovade att komma och hämta straxt efter lunch. Vilken stjärna.

När jag hämtade sonen + kompis så var sonen torr, han hade haft gallonis-regnkläder men kompisen hade vind- och regnjacka och hans gympakläder kunde man vrida ur. Nu hoppas vi på bättre väder under morgondagen så att de kan idrotta lite.

Midsommar firades i Sundbyholm med föräldrar och syster med familj. En riktigt härlig midsommar i solsken.

måndag 18 juni 2012

SNYGGOBORD


Hade jag inte redan haft ett vardagsrumsbord som jag är nöjd med hade jag beställt detta. Från Dalani, 2 039 kr.

söndag 17 juni 2012

DIVERSE TING

1.  Clutch från HM, 199 kr.
2.  Skandinavienunderlägg från Svenskt Tenn, 450 kr. 
3.  Armbandet Scull från LittleU, 300 kr. 
4.  Svart stol från IKEAS PS-kollektion 2012, 499 kr. 
5.  Ikatmönstrade kuddar, denna från Hemtex, 199 kr. 
6.  Kudde från Ceannins
7.  Kudde i somriga färger, Rosenhof, 495 kr. 

HOUSE I HJÄRTAT

Vad jag älskar housemusik. Jag var vägg i vägg med Stockholm Stadion i måndags och såg att något stort var på gång, stora palmer skjutsades in och säkerheten var hög. Hade jag vetat vad som var på gång den här helgen hade jag ju, tillsammans med alla 90-talister, också köpt mig en biljett till årets Summerburst. Men hur hade det sett ut. En tant bland alla ungdomar. Nåväl. Nu har jag dansat mig svettig framför livesändningen, tack vare SVT.

Jag kan dansa i timmar. Att springa till bussen ger mig andnöd och eftersvettningar i timmar. Men att dansa tre-fyra timmar riktigt ordentligt har jag inget problem med alls. Måste vara de positiva energierna.

Jag blev ganska snopen i somras på Öland då jag fick höra att SHM, Swedish House Mafia var i byn! Vad? 10 sekunder senare var jag över i grannhuset och fick höra att det ju bara är Martin, en kompis till grannsonen, som sjunger i en av låtarna, Save the world tonight. Wow, imponerande!

Ute i förorten där jag bor finns det en ö. Där det varje sommar anordnas ett house-party som börjar vid 11 på kvällen och slutar vid 11 dagen därpå. I runda slängar. Det ekar mellan husen och grannarna blir tokiga. Fullständigt olagligt och polishelikoptrar och polisbåtar har cirkulerat. Jag har mer tänkt på hur jag ska ta mig dit. För några år sen var jag och D på en disputationsfest och vi står och pratar med en kille som visar sig vara killen som anordnar det hela! Hur vi nu kom in på det. Vi bytte telefonnummer och han lovade att ringa nästa gång. Får hoppas att det blir av i år. Om jag så ska simma ut.

torsdag 14 juni 2012

EN PLATS I SOLEN

Hej igen. Allt väl därute? Äntligen så finns det mer tid i min kalender, mycket har det varit. Igår hade vi en jätterolig dag på Östermalm med alla kollegor. Nu har jag provat på hur det känns att springa svettig fram på Grev Turegatan bland alla fashionistas. Vi hade anlitat Stadsuppdraget och delades in i sex grupper för City uppdraget. 
Att genom kluriga ledtrådar, olika uppdrag, karta och walk-i-talkie hitta tre väskor gömda någonstans i city. Vår grupp letade efter personer som skulle vara mystiskt klädda och som skulle översätta ett av uppdragen som vi fått på ryska. Det var bara det att i stressen missade vi att texten var på grekiska, inte ryska och inte hittade vi några mystiska personer inte, och Malmskillnadsgatan har faktiskt fler än en trappa men nu vet vi hur många trappsteg samtliga har. Så ett av uppdragen tog för lång tid vilket slutade med att vi kom efter och min grupp hittade ingen väska. Men vi kom först till restaurangen. :)

Nu står dock magsjuka på schemat för vissa i familjen och det går liksom före allt annat.

Ovan är poolen där jag och hela min familj ska ligga i under en semestervecka. Den ligger i Spanien. Så skönt det ska bli.

måndag 4 juni 2012

ÅTERKOMMER...

... straxt. När inspiration infinner sig. Hoppas att ni har det bra därute.